Pigmentvlekken: oorzaken, de behandeling & het voorkomen

 

Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken. In de meeste gevallen zijn ze goedaardig, onschuldig en hebben ze geen invloed op onze gezondheid. Toch storen vrouwen zich eraan. Hyperpigmentatie en pigmentvlekken in het gelaat doen je meteen ouder uitzien. Vandaag leg ik je de oorzaken en de soorten van hyperpigmentatie uit. Op welke manier je pigmentatie kan aanpakken en hoe te voorkomen.

1/ de oorzaak van hyperpigmentatie

In de huid is van nature melanine aanwezig. Het pigment dat ervoor zorgt dat je bruin wordt als je in de zon komt. Een opeenstapeling van teveel melanine pigment op dezelfde plaats veroorzaakt een pigmentvlek. De huid geraakt in de war en een onsierlijke vlek is geboren. Meestal komen pigmentvlekken voor in het gelaat of op de handen. Op plaatsen die veelvuldig blootgesteld worden aan de zon.

2/ de soorten hyperpigmentatie

In de meeste gevallen zijn er drie soorten te onderscheiden.

 

  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)                 

Dit type ontstaat als reactie op een ontsteking of na een letsel. De verkleuring blijft, lang nadat de wonde genezen is. De kleur kan variëren van roze, rood tot donker bruin. PIH is meestal het gevolg van acne, psoriasis of kan ontstaan na een esthetische behandeling zoals dermabrasie of lasertherapie.

  • Lentigines solares 

 Beter gekend in de volksmond als ouderdomsvlekken of levervlekken. In tegenstelling tot PIH is er in dit geval een duidelijk verband met overmatige blootstelling aan de zon. Dit soort hyperpigmentatie treft voornamelijk ouderen.

 

 

  • Melasme (zwangerschapsmasker) 

 Bij melasme is er sprake van een overgevoeligheid van het pigmentsysteem. Dit type komt bijna uitsluitend voor bij vrouwen, zelden bij mannen. Hormonale factoren spelen een belangrijke rol. Zoals tijdens een zwangerschap. De vrouwelijke geslachtshormonen stimuleren de productie van pigmentaanmaak. De huid vertoont vlekkerige bruine verkleuring. Plaatselijk op de wangen, rond de ogen, op het voorhoofd of op de bovenlip.

 

3/ De behandeling

Je Abidis schoonheidsspecialiste weet raad! Na een grondige analyse kan er een behandelingskuur opgestart worden. Een goede behandeling voor pigmentvlekken is het gebruiken van actief blekende ingrediënten en ingrediënten die de aanmaak van melanine remt.

ABIDIS SKIN TONE CONTROL treatment levert een nieuwe generatie van cosmetische depigmenterende actieve stoffen die op een gecontroleerde en veilige manier werkzaam zijn. Bevat alle noodzakelijke elementen om een integrale en doeltreffende professionele behandeling te realiseren op het vlak van verlichting en depigmenatie. Voor een volledige doeltreffendheid van de behandeling is het noodzakelijk om dagelijks een zonnebescherming met hoge factor te gebruiken evenals melanine regulerende producten.

De aanpak van hyperpigmentatie vraagt meerdere behandelingen en wordt sterk aanbevolen in kuurvorm. Gemiddeld levert een kuur van vijf behandelingen mooie resultaten op. Echter is dit een gemiddelde en afhankelijk van de hoeveelheid hyperpigmentatie.

 

Deze periode van het jaar is ideaal voor een hyperpigmentatie kuur. Aangezien tijdens de zomer hyperpigmentatie behandelingen uit den boze zijn.

 

              Zonnebescherming SPF 50
Geef een reactie

Shopping cart

0

No products in the cart.