GEVOELIGE HUID, WAT ZIJN DE REDENEN.

In het algemeen wordt met de term “gevoelige huid” een toestand van de huid bedoeld die een verlaagde stimulatiedrempel versusirriterende reacties laat zien. Gevoeligheid van de huid wordt beïnvloed door endogene individuele factoren (zoals bepaaldesystemische ziekten), maar ook door exogene factoren zoals het weer en de seizoenen. Bovendien kunnen blootstelling aan UV-straling, frequent contact met water, logen of oplosmiddelen en huidpeelings leiden tot een verhoogde gevoeligheid van de huid.

Een van de fundamentele oorzaken is de verandering van de lipidenbarriére, die ervoor zorgt dat de vreemde irriterende stoffen (vervuiling, zeep, etc…) gemakkelijk door deze lipidenbarriére heen komen, tot aan de dermis, waar ze worden opgemerkt door de langerhanscellen die ze als vreemd herkennen en de beveiliging van het immuunsysteem in werking stellen.

Typische zichtbare tekenen van een gevoelige huid zijn: Roodheid, zwelling, huidschilfers of eczeem.

Ons doel als schoonheidsspecialiste is het herstellen van de hydrolipide barriére en  verminderen van de gevoeligheid door de juiste, speciaal ontwikkelde producten van Abidis voor gevoelige huid toe te passen.

Geef een reactie

Shopping cart

0

No products in the cart.