5 TIPS VOOR DE VETTE EN ONZUIVERE HUID

 

Een vette en onzuivere huid herken je aan verwijde poriën, een zichtbare glans op de T-zone en/of het volledige gelaat, puistjes en zwarte puntjes. Veroorzaakt door een grote hoeveelheid talg op de huid. Mensen met een vette huid zijn gevoeliger voor puistjes, comedonen en acné. Niet alleen jongeren hebben tijdens de puberteit last van een vette, onzuivere huid. Ook op latere leeftijd kunnen vrouwen te maken krijgen met onzuiverheden. Denk maar door een disbalans in de hormoonhuishouding, stress, … . Heb je er genoeg van? Lees dan zeker onze 5 tips.

1/ grondig reinigen

Een goede reiniging is essentieel. Het voorkomt dat talg verstopt raakt in de poriën en voorkomt onzuiverheden. Vermijd daarbij agressieve reinigers die de huid gaan uitdrogen. Abical (gezichtsreiniger) en Balancium (gezichtstonic) reinigen de huid in alle zachtheid.  Dit duo werkt zuiverend, herstellend en talgregulerend. Een onmisbaar duo in de ochtend, maar evengoed ’s avonds.

2/ de juiste dag- en nachtverzorging

Ook een aangepaste dag- en nachtverzorging gebruiken is cruciaal. Het Abidis team adviseert ’s morgens Sebum Reducer te gebruiken. Een lichte gelcrème gericht op drie pijlers: de huid te matteren, poriën te verfijnen en talg te reduceren. ’s Avonds kan je kiezen voor de Bio Performance Refiner. Een heerlijk serum (een aanrader) dat gedurende de nacht de oorzaak van huidimperfecties aanpakt. De textuur is aangenaam en dringend makkelijk in zonder een vet laagje na te laten.

3/ een regelmatig bezoekje aan een Abidis schoonheidsspecialiste

De Abidis schoonheidsspecialiste is een expert en kan je huidadvies geven en samen met jou bekijken welke behandeling het meest aangewezen is. Bij een vette, onzuivere huid zal de Abidis schoonheidsspecialiste gebruik maken van producten uit de Abipurify Balance lijn.

4/ een gezond eetpatroon

Eten en drinken heeft tevens een invloed op de toestand van je huid. Daarom is het belangrijk er een gezond eetpatroon op na te houden. Met veel groenten en vers fruit op het menu. Drink voldoende water. Water helpt de huid te zuiveren en afvalstoffen af te voeren.

5/ zo min mogelijk je gelaat aanraken met je handen

Op je handen zitten onwijs veel bacteriën. Door aan puistjes te prutsen of constant met je vingers het gelaat aan te raken, is de kans groot dat er nog meer puistjes, onzuiverheden en ontstekingen de kop op steken. Probeer daarom zo min mogelijk je gelaat aan te raken met je handen doorheen de dag.

Deze tips helpen je alvast op weg naar de perfecte huid.

 

Geef een reactie

Shopping cart

0

No products in the cart.